Българският национален отбор по футбол научи съперниците си във второто издание в Лигата на нациите.

Нашите се паднаха с отборите на Република Ирландия, Уелс и Финландия и ще искат да повторят положителното си представяне от първото издание, което към днешна дата им дава шанс да се класират за Европейското първенство.

Групата ни в Лига B е средно ниво каквото може да се каже за всички отбори от тази селекция. Нашите са тук, след като се изкачиха от Лига C с второто си място в миналото издание.

Финландците бяха приятната изненада на европейските квалификации, в които се класираха на първия си голям шампионат в историята си. Те са в много добра форма. Това важи и за уелсците с Гарет Бейл, които са с шест поредни мача без загуба и също се класираха на еврошампионата.

Това не е толкова валидно за ирландците, които изостанаха от Дания и Швейцария в квалификациите и отпаднаха от Лига A на Лигата на нациите.

Мачовете, които ще се играят от септември до ноември, са с разменено гостуване и нашите ще се опитат отново да постигнат поне второ място, което би им дало допълнителен шанс за класиране на голям форум и по-точно Световното първенство в Катар.

Другите групи в турнира също ще предложат любопитни сблъсъци, като защитаващият титлата си Португалия ще мери сили в група с Франция в повторение на финала на последното европейско първенство. Германия и Испания също ще играят два мача помежду си. Финалистът от турнира Нидерландия е в компанията на Италия.

Лига A:

Група 1: Полша, Нидерландия, Италия, Босна и Херцеговина

Група 2: Англия, Белгия, Дания, Исландия

Група 3: Португалия, Франция, Швеция, Хърватия

Група 4: Швейцария, Испания, Украйна, Германия

Лига B:

Група 1: Румъния, Северна Ирландия, Норвегия, Австрия

Група 2: Израел, Словакия, Шотландия, Чехия

Група 3: Унгария, Турция, Сърбия, Русия

Група 4: БЪЛГАРИЯ, Република Ирландия, Финландия, Уелс

Лига C:

Група 1: Люксембург, Азербайджан, Кипър, Черна гора

Група 2: Естония, Армения, Северна Македония, Грузия

Група 3: Словения, Молдова, Косово, Гърция

Група 4: Литва, Казахстан, Беларус, Албания

Лига D:

Група 1: Малта, Андора, Латвия Фарьорски о-ви

Група 2: Сан Марино, Лихтенщайн, Гибралтар