Въпреки че успя да спечели по инфарктен начин 11-ата си поредна шампионска титла, Байерн е раздиран от куп скандали.

Както е ясно, веднага след триумфа ръководството на баварците уволни директорите Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, като дори не им позволи да празнуват заедно с отбора.

По-лошото за Байерн е, че се задава и още една знакова раздяла. Треньорът Томас Тухел е бесен от сътресенията по високите етажи и начина, по който клубът се раздели с двамата директори. Още повече, че именно Салихамиджич беше човекът, довел Тухел в клуба.

Спецът е начело на Байерн от едва два месеца, но вече мисли за напускане по собствено желание, информират немските медии. За подобно нещо загатна и бившият национал от баварците Дитмар Хаман.

"Не мисля, че може да се изключи и възможността Тухел да напусне скоро. Но той ще напусне по собствено желание, защото не е съгласен със случващото се", заяви Хаман.

Самият Тухел пък също заяви, че е неспокоен предвид сътресенията в клуба. Спецът призна по време на тържествата, че ситуацията е безпрецедентна и е много трудно да се работи.

"Разбира се, би било желателно нещата да се успокоят и да можем да се съсредоточим върху футбола. Неприятно е случващото се, особено начинът, по който се стига до раздяла с легендарни фигури. Имам нужда да се уверя, че всички сме едно семейство и да работим сплотено, в противен случай ставаме много уязвими", заяви той.

Томас Тухел пое Байерн на 25 март, наследявайки на поста Юлиан Нагелсман.