Пеп Гуардиола и Юрген Клоп бяха наградени за специалния си принос към английския футбол на церемония на Асоциацията на пишещите за играта журналисти в страната.

Първи на сцената с микрофон с ръка излезе германецът, който призна, че е изживял тежко загубената титла миналия сезон - Ливърпул завърши с 97 точки, но пак не стигна Сити, който спечели с 98.

Клоп разказа в детайли и с чувство за хумор за мача на отбора на Гуардиола срещу Лестър кръг преди края и гола на Венсан Компани 20 минути преди последния сигнал, донесъл ключовата победа на конкурента.

"С всяка секунда имах все по-голяма надежда, но... Тогава влезе този гол", смееше се Клоп, аплодиран от Гуардиола.

После Юрген пита на шега организаторите дали напитките са безплатни, за да знае колко бири да изпие.

Пеп стана след него и първо започна с шега - "Трудно се говори след Клоп, тъй като нямам неговата усмивка".

После заговори за огромното желание на клуба му да спечели Шампионската лига и подхвърли към Юрген:

"Да разменим трофеите? Вие искате безкрайно много нашия (титлата на Англия), ние гледаме жадно към вашия (Шампионската лига)."

Каталунецът за пореден път подчерта:

"През всичките ми сезона като треньор в Барселона, Байерн и Сити, никога не съм имал по-сериозен конкурент за титлата от Ливърпул на Клоп."

Двамата седяха на съседни маси и шегите не спряха.

Очевидно отношенията им са добри, въпреки че конкуренцията между двата отбора е свирепа. Ливърпул води с 8 т. пред Лестър и 9 пред Сити в първенството след първите 13 кръга на този сезон.