Шотландия беснее тази сутрин след лудия мач срещу Унгария, загубен с гол в 100-ата минута с 0:1.

"Гайдарите" се хвърлиха в добавеното време да решават мача, имаха три добри ситуации, но не вкараха. И при контраатака Кевин Шобот ги наказа с гола, който ги изхвърля от Евро 2024.

Драмата в Кьолн беше огромна и заради травмата на унгареца Барнабаш Варга, но шотландците са бесни на аржентинския рефер Факундо Тейо и хората от ВАР, защото 10 минути преди края Стюърт Армстронг бе съборен в наказателното поле от Вили Орбан, а дузпа не бе отсъдена.

"Искам отговори - гневен бе селекционерът Стив Кларк. - Всички знаехме, че това е мач, в който първият гол е решаващ. Това е чиста дузпа, още в реално време бях сигурен.

Сега видях и повторенията. Не мога да повярвам, че съдията не я отсъди, но нали затова имаме ВАР?! Защо не се намесиха?

Искам отговори от УЕФА, въпреки че това няма да ни върне в турнира. Невероятно е да не отсъдят такова нарушение, стопроцентова дузпа.

Не разбира защо съдията бе от Аржентина. Какво прави тук, на европейското първенство? Там сега върви друг турнир, след като е от най-добрите им съдии, да свири там. Наистина, нямам идея какво се случва."

Анализатори в студиото на BBC бяха на същото мнение, а вероятно и всеки, гледал мача. Орбан застигна откъсващия се Армстронг и го удари с коляното си в прасеца, поваляйки го на земята.

Нищо друго не може да бъде отсъдено, освен нарушение на бранителя на Унгария. А то бе в наказателното поле в 80-ата минута, при 0:0.

"Ужасно решение, това е дузпа всеки ден и във всеки мач - категоричен бе някогашният голмайстор на Англия Алън Шиърър. - И съдията е на добра позиция да види, а имаме и видеоповторенията. Жалко, защото това бе повратен момент в мача."