Словашкият вратар Душан Перниш изигра последния си мач не само за Берое, но и в професионалната си кариера.

Това стана ясно след вчерашния мач между Берое и ЦСКА 1948, завършил със зрелищно 3:3 в Стара Загора.

С изключение на настоящия сезон, в който Перниш бе измъчван от травма и изигра само 4 мача, през останалите чечтири сезона и половина бе твърд титуляр.

Перниш има общо 116 мача за Берое, като ръководството му е предложило нов контракт, но заради проблемите си с дискова херния, 36-годишният страж е решил, че е време да сложи край на кариерата си.

А тя не е никак незначителна, защото Перниш е участник на Световното първенство през 2010-а, което бе първо в независимата история на Словакия. Той е шампион и носител на купата на родианта си с гранда Слован. Перниш също така бе страж на Жилина по времето, когато отборът отстрани Левски в Лига Евопа.

В европейските клубни турнир той има 32 мача.

От ръководствто на Берое публикуваха на официалния си сайт:

"След проведен разговор и направено предложение за нов договор към него стана ясно, че поради тежката му контузия - дискова херния, на която бе подложен изминалата година, Перниш е решил да сложи край на спортно-състезателната си кариера.

За това сега е моментът всички ние от ПФК "Берое", ръководство, треньори, футболисти и вие феновете на любимия отбор да му благодарим за това, че повече от четири години той защитаваше цветовете на клуба, за себераздаването му, за отличните изяви под рамката на вратата, за лидерските качества, с които той даваше увереност на съотборниците си и всяваше респект към противниковите състезатели.

За всички нас Душан Перниш е един от чужденците, които ще оставят следа за времето, в което игра за Берое. Още веднъж му благодарим за мъжеството и характера, които показа и му пожелаваме успех в новото му начинание - като треньор в родната му Словакия"