Кристиано Роналдо изравни поредния велик рекорд в своята кареира, като е въпрос на време постижението да бъде подобрено от негова страна.

Става въпрос за рекорда за най-много голове на международно ниво, който дълги години бе смятан за недостижим. Роналдо обаче вкара две дузпи по време на мача Португалия - Франция от последния кръг на груповата фаза на Евро 2020, с което изравни постижението.

А то е от 109 гола, колкото е вкарал и легендарният ирански нападател Али Даеи.

Даеи приключи международната си кариери през 2006-а, като тогава 109-те му гола изглеждаха абсолютно недостижими, защото всички останали в класацията или вече се бяха отказали от футбола, или бяха далеч зад преминалия през Байерн (Мюнхен) иранец.

Ето обаче, че Роналдо го направи, а реакцията на Даеи бе достойна за уважение. Иранецът веднага използва социалните мрежи, за да напише:

"Поздравления на Кристиано Роналдо, който е на един гол от това да подобри рекорда ми в мъжкия футбол на национално ниво за най-много голове.

За мен е чест, че това невероятно постижение ще принадлежи на Роналдо - страхотен шампион и добър човек, който вдъхновява и променя животи".

За Али Даеи може да остане утехата, че е вкарал тези 109 гола в 149 мача, докато Роналдо се е нуждаел от 178 сблъсъка. Любопитен факт е, че България е една от малкото страни, срещу които Кристиано е играл, но така и не е вкарвал. Това се случи в контрола през 2016-а, която България спечели с 1:0, а Владислав Стоянов дори спаси дузпа на португалеца.

Любимите жертви на Роналдо на международната сцена са Швеция и Литва, които са отнасяли по 7 гола от него.

Другият феноменален играч на нашето време - Лионел Меси, е на 12-о място по този показател, като има 73 гола на сметката си.

Топ 5 след Даеи и Роналдо допълват следните играчи: Мокхтар Дахари от Малайзия с 89 гола, Ференц Пушкаш от Унгария с 84, както и Годфри Читалу от Замбия със 79.