Пътищата на Левски и Кали Тиам изглежда ще се разделят през лятото. Тогава изтича договорът на сенегалеца с клуба, пише "Тема Спорт".

От "Герена" държаха да удължат споразумението. Шефовете на "Герена" на няколко пъти водиха разговори с агента на играча, на те не доведоха до резултат. 26-годишният дефанзивен халф така и не склони да преподпише. От клуба му бяха поставили краен срок да реши дали приема офератта им до заминаването на тима за Турция.

Лагерът стартира в понеделник, а парафиран контракт за момента няма. Това почти сигурно означава, че след края на кампанията Тиам ще си тръгне като свободен агент, а Левски няма да получи нищо за правата му.

Кали бе привлечен в Левски през 2018 година по настояване на Делио Роси. Той веднага се превърна в несменяем титуляр. До момента той е изиграл 65 мача във всички турнири, в които е отбелязал и 5 гола.

В състава на Левски има още двама играчи, коиот са в ситуацията на сенегалеца. Това са португалецът Филипе Нашименто и Мартин Райнов. Очаква се първият също да си тръгне през лятото. По време на лагера в Сандански пък Райнов бе ползван като централен защитник - заместваше отсъстващия поради ангажименти с националния отбор Холмар Ейолфсон. Той може да получи тази роля и през пролетта.