Отборът на Царско село ще приключи участието си в Първа лига, твърди "Sportal".

За подобен ход загатна още вчера собственикът на клуба - Стойне Манолов, който заяви, че ще спре издръжката на мъжкия отбор.

В клуба вече са съобщили на всички играчи, че договорите им ще бъдат прекратени, като се очаква това да се оформи документално в следващите дни. Ако изобщо Царско село реши да довърши сезона, което е малко вероятно, то това ще се случи изцяло с юноши.

Пред "Sportal" хора от клуба за обявили, че до ден-два ще има предконференция, на която ще бъдат обявени плановете за бъдещето на клуба.

Воденият от Любослав Пенев отбор завърши есенния дял на първенството на полседното място с едва 11 спечелени точки от 19 мача.

Царско село влезе в елита на родния футбол през 2019-а, като в първия си сезон успя да се спаси благодарение на решителен плейоф срещу друг столичен тим - Септември. През миналия сезн пък отборът завърши на осмо място.

За две години и половина в елита, Царско село изигра няколко паметни мача, като записа равенства срещу Лудогорец, две победи над ЦСКА и една над Левски.