УЕФА свика извънредно заседание на Изпълкома си в петък, като причината е случващото се в Украйна.

На практика е сигурно, че първа и най-важна точка в дискусията е къде да се играе финалът в Шампионската лига, който ще бъде отнет от Санкт Петербург. На 28 май мачът за най-важния трофей в клубния футбол няма да е на руска територия, категорични са от УЕФА.

Фаворити за финала изглеждат "Уембли", "Стад дьо Франс" и римският "Стадио Олимпико" - и на трите стадиона не играе отбор, който може да е на финала, а са достатъчно големи като капацитет, за да поемат такъв двубой.

Същевременно ФИФА обяви, че в рамките на следващата седмица ще се решава дали Русия да бъде допусната до плейофите за Мондиал 2022.

На 24 март тимът трябва да приеме Полша, а при успех, четири дни по-късно ще е домакин на Швеция или Чехия. Президентът на шведската федерация Карл-Ерик Нилсон вече обяви, че мач на територията на Русия към момента изглежда немислим.

Под въпрос е и участието на Украйна в баражите.

На 24 март отборът трябва да гостува на Шотландия, но УЕФА ще обсъди и тази тема. Украинските национали играят приоритетно във вътрешното си първенство, а то е спряно поне за месец - тоест, няма да бъде подновено преди въпросните срещи.