Шефът на съдиите към БФС и човек с репутация в световния футбол - Виктор Кашай, се ядоса на намеци, че няма сериозно отношение към работата си у нас.

На пресконференция след семинара на арбитрите в базата в Бояна, унгарецът заяви:

"Не съм тук като турист. Не съм тук за един уикенд. Имам апартамент в София. Работя тук с реферите и мениджърите. Имам контакти с организации. Обучавам реферите, решавам кой съдия на кой мач отива. Аз съм отговорен и съм на върха на пирамидата.

Моите асистенти са с разпределени функции за VAR съдиите, за страничните съдии. Дори когато не съм тук, имам виртуални срещи със съдиите.

Ще има промени в категориите. Ще има промотирани рефери. Нашата цел е сами да си откриваме талантите в отделните региони в страната. Работим с различни програми, чрез които се опитваме да намерим най-талантливите млади съдии и да им дадем.

От два-три месеца започнахме VAR обучение на съдии. Петима преминаха тестовете, сега е време да прилагат знанията си. Разбира се, няма да започнат с дербита, но постепенно ще им дадем възможност."

Рефер №1 Георги Кабаков също говори пред репортерите.

"Бяхте скептично настроени за въвеждането на системата VAR - каза пловдивският арбитър. - Благодарение на футболния съюз, на усилената работа на всеки един от инструкторите, ние като съдии сме благодарни, че имаме възможността да работим с тази система. Важно е за нас като федерация и като международни съдии да сме в крак с модерните технологии.

Тази система си дава сигурност и редуцира големият брой напрежение и грешки. БФС инвестира немалка сума."