Кирил Вангелов, уволненият главен скаут в Левски, разкри пред Българското национално радио любопитни детайли около методите на работа в клуба.

Той напусна лагера на тима в Кипър, след като бе уведомен за раздялата от новия директор Павел Колев.

"Не смятам, че смяната на Славиша Стоянович бе правилна и в точното време, а всички тъпотии в Левски станаха при Делио Роси - каза Вангелов. - За мен смяната на треньора в този момент на подготовката е грешка. Разговарях с Павел Колев и той ми каза, че новите собственици искат да променят работата в клуба и затова ще бъда освободен.

Не зная защо трябваше да пътувам до Кипър, след като е било ясно, че ще ме освободят от клуба. Треньорът в Левски трябва да задава профилите на играчи, които иска да бъдат привлечени, а не той да взима крайното решение.

През последните години се смениха много треньори, като именно заради това има и такова голямо текучество на футболисти. Треньор идва и казва не искам този и този, след което идва друг и така. От футболистите, които са в Левски не съм привличал аз вратарите, защото този пост е много специфичен. Без мое знание в тима дойдоха Виана, Ривалдиньо и Белаид."