Ръководството на Левски е отказало сериозна оферта за централния бранител Ноа Сонко Сундберг, пише "Тема Спорт".

Офертата е дошла от елитен турски клуб и е била на стойност 700 000 евро. Според "сините" обаче цената на гамбийския национал е минимум милиона евро.

Сундберг, който е роден и прекарал целия си живот в Швеция, дойде в Левски в началото на календарната година, като бързо се превърна в основния диригент в отбраната на тима.

Той не е единственият играч, към когото има интересни оферти, но по всяка вероятност Левски ще изчака развитието на европейската кампания, за да прецени как да процедира на трансферния пазар.

Ако "сините" успеят да влязат в групите на Лигата на конференциите, това ще донесе най-малко 2,9 милиона евро в клуба, на фона на останалите над милион, които ще бъдат заработени в квалификациите.

При подобен сценарий продажбата на нито един футболист няма да бъде абсолютно наложетилна заради внушителния приход, който клубът ще генерира.

Евентуално отпадане обаче неминуемо ще доведе до раздяла с някоя от звездите на тима. Освен за Ноа Сонко Сундберг, оферти не липсват за другите двама най-котирани "сини" играчи.

Това са бразилското крило Уелтън и панамският бранител Хосе Кордоба, като и към двамата е имало запитвания и оферти, които на този етап са били отклонение от Левски. В испанските медии дори се появи информация, че Кордоба е желан от елитния тим на Кадис.