Жребият за Лига на конференциите, който противопостави Македония ГП на ЦСКА, очаквано бе посрещнат с политически алюзии от медиите в Скопие. Първият мач ще е на 21 юли, а реваншът - на 28-и. Битуващото мнение е, че сблъсъкът ще разгорещи още повече страстите между двете страни, които така или иначе са в обтегнати отношения заради ветото от София за членство в ЕС.

"Мачът със сигурност ще е интересен по много причини, повечето от които са извънфутболни", пише местното издание "Спорт медиа", което нарича ЦСКА "български гигант".

Изтъква се, че все пак Македония ГП влиза в сблъсъка като аутсайдер, но ще има подкрепата на цялата страна в битката срещу "армейците".

"Време е и ние да наложим европейско вето на българите" - се казва в коментар за предстоящите сблъсъци с ЦСКА.

В страната отчитат факта, че това ще е втори голям футболен сблъсък между България и Северна Македония, след като националите отбори играха този месец в Разград. Двубоят от Лига на нациите завърши 1:1, което бе прието със смесени чувства в Скопие.

"Националният отбор на България може да отстъпва като качество на нашия, но на клубно ниво българският футбол ни превъзхожда. Бюджетът на ЦСКА е в пъти по-голям от този на Македония ГП, като в клуба преобладават чужденците. Амбициите на ЦСКА са големи, но тимът е далеч от старата си европейска слава и е преодолим", пишат още медиите в югозападната ни съседка.

В Македония наричат ЦСКА български гигант.

Фейсбук