Медиите в Северна Македония твърдят, че УЕФА вече е забранила гостуващите фенове по време на мача реванш от Лигата на конференциите между Левски и Шкупи.

Макар още при изтеглянето на жребия този мач да бе в графата "високо рискови", УЕФА все пак позволи на "сините" фенове да пътуват до Скопие, което доведе до инциденти.

Български коли бяха нападнати в квартал "Чаир", а един фен на "сините" бе наръган с нож, като за щастие животът му е вън от опасност.

Освен това 19 "сини" фенове бяха арестувани пред стадион "Тоше Проески", като след действията на останалите привърженици, както и посланика на България в Скопие, вече всеки един от тях е на свобода.

След всичко случило се около мача УЕФА взе разумното решение да не допуска феновете на Шкупи до мача в София, за да се избегнат нови сблъсъци.

Подобна препоръка е имало от страна на БФС, както и от страна на правителството ни. За недопускането на феновете на Шкупи мнение изрази и министър-председателят Николай Денков.

Медиите в Северна Македония също така са убедени, че Шкупи ще понесе санкции от УЕФА заради случилото се, но подозират, че такива може да има и за Левски заради скандиранията на двете агитки по време на мача.

От двата края на стадиона са ехтели обиди да етническа основна между българската и съставената от етнически албанци агитка на северномакедонците, което е било описано от делегата на мача.