Килиан Мбапе е получил рекорден като параметри и умопомрачителен договор в ПСЖ през лятото, а това бе потвърдено донякъде от изказване на френския министър на икономиката днес.

"Признавам, че съм доволен от числата, които видях - казва Бруно льо Мер в интервю за CNews, което не е на футболна тема, но е застъпен и казусът "Мбапе". - Естествено, че съм доволен от факта, че договорът е подписан във Франция. Футболистът ще плати много сериозни суми за данъци и това ме радва като министър.

Сумите? Не мога да разкрия нищо, но - да, те са доста далеч от това, което сме свикнали да наричаме "разумно".

Не е далеч от истината и изнесеното в медиите, но Пари Сен Жермен е частно предприятие и никой не може да му налага политика на подписване на договори."

И така - сумите, според France 2 и "Льо Паризиен", съобщени още в понеделник:

Мбапе ще получи общо 630 милиона евро за три години като играч на ПСЖ, като в този пакет са включени заплати и бонуси.

Има и солидна премия "имиджови прави" заради глобалната популярност и екпсанзията на бранда ПСЖ, която върви с изключителни темпове особено в Азия, най-вече благодарение на Мбапе, Меси и Неймар.

Новата суперзвезда на футбола надминава с този договор всички досегашни, подписвани от Меси, Кристиано Роналдо или който и да е друг играч, ако числата отговарят на истината.