На 25.02.2019 г. В. З от Враца грабна най-голямата в историята на спортните предвиждания печалба от близо 1 милион лева от "Еврофутбол". На 23.02. той заложи 200 лева за 18 мача в права колонка в пункт на ул. "Кръстьо Българията" №18.

Три дни по-късно на официална церемония в централата на компанията той получи символичен чек, а малко по-късно сумата от 956 892 лева му бе изплатена. Ето какво каза майсторът на спортни предвиждания само няколко минути след това.

- Добре дошъл в централния офис на "Еврофутбол". Вие сте наистина един огромен майстор на спортните предвиждания. Какво беше първото усещане, когато разбрахте, че печелите близо един милион лева?

- В.З. Благодаря ви! Основното, което почувствах беше удовлетворението, че съм познал крайните изходи на толкова мачове, което за мен е едно голямо удоволствие. Това е мое хоби! Когато играя "Еврофутбол" го правя, защото това ми доставя удоволствие, без да ме напряга и без да се притеснявам от евентуалния краен изход на всеки един от мачовете.

- Как се познават всъщност 18 мача в права колонка? Има ли късмет тук изобщо или това е стойностна преценка предварително, която правите за всеки един мач ? Следите ли статистика?

- В.З. Разбира се, късметът е огромна част от всяко едно постижение, от всеки един успех в "Еврофутбол", както и във всички останали игри. Но за да се стигне до него е необходимо човек да има и доста познания. При мен това се изразява в едно неангажиращо запознаване с резултатите на всички мачове на планетата. Имам около 25 спортни програми, които дават всички мачове по света. Обикновено си избирам най-интересните, които проследявам изцяло, а другите ги следя повече като резултат. Но винаги в основата стои, че съм се запознал със състоянието на двата отбора, което се изразява в моментната им форма, в отсъствието на определени важни фигури, които понякога имат незаменим характер като наказани, контузени и т.н. Следя изявите на всеки един отбор как се представя като домакин, съответно като гост. Въобще правя обстоен анализ на двата отбора. Важно е да отбележа и целите - кой какво преследва в играта - и това също има влияние на моята преценка.

- Освен т. нар. "топ първенства" на Англия, Испания, Италия, Франция, Германия вие сте играли също мачове от Турция, Чехия, Румъния. Това са не толкова популярни и може би не толкова лесни за предвиждане мачове или е точно обратното?

В.З. Аз имам чешки спортен телевизионен канал, както и румънски. В печелившото предвиждане имам и мач от Дания. Това е един мой любим отбор Мидтиланд, където играе Божидар Краев, който е врачанин. Той е бивш играч, израснал в Ботев - Враца, после премина в Левски. Следя ги и тях, защото и там има интересни мачове и резултати.

- Кое е по-трудно за предугаждане? Датската Суперлига, турската или испанската Примера Дивисион?

В.З. Във всеки един мач може да има изненада! Следя ги всичките, както и Испания. Барселона е моята слабост, където играе, бих го нарекъл - най-великият в нашата епоха футболист - Лео Меси. Направо е излишно да се споменават неговите качества. Тъй като той вече мина 30-те, с тъга очаквам деня, в който той ще напусне футбола. Защото футболът ще загуби част от своя чар с неговото отсъствие.

- Като негов фен, гледали ли сте го до сега на живо? Ако не сте, възнамерявате ли с част от парите от тази печалба да отидете и да го гледате, а защо не - на Ел Класико?

В.З. Не съм ходил до сега, но е възможно да го направя.

- Това все пак ще бъде една ваша осъществен мечта.

В.З. Да, така е.

- Понеже говорим за Вашите мечти - за какво си мечтае един човек, когато е постигнал нещо толкова голямо и значимо в резултат на дългогодишен труд?

В.З. Основното е, разбира се да са живи и здрави децата, семейството и да се успява!

- Как ще реализирате тази печалба от близо 1 милион лева? Имате ли вече планове или изчаквате да мине емоцията и след това?

В.З. За сега още не съм сигурен, но мисля, че ще се справя някак (смее се).

- Казахте за Божидар Краев, неговият баща също е футболист, той е първият човек, който го е насочил към футбола. Предполагам, че сте фен на родния Ботев (Враца)?

В.З. Голям!

- Този сезон вече имате доста силно представяне в средата на първенството. Следите ли българския шампионат и залагате ли за него?

В.З. Следя го и залагам от време на време. Тогава, когато намеря своя мач. Действително във Враца се изгради един много добър отбор, който като новак в Първа професионална футболна лига се представя на едно доста добро равнище. Смятам, че ръководството на клуба положи много добри усилия в тази насока. Кметът, който е председател на футболния клуб, е бивш заместник-министър на спорта и е спортен човек. Това нямаше как да не се отрази и върху организацията, която той създаде.

- Използвате само знаци "1" и "2" - това случайно ли е?

В.З. Рядко съм слагал знакът "Х", тъй като за мен специално това е рисков знак. Преценявам възможностите на двата отбора с оглед един радикален резултат - или 1-ца или 2-ка. Трудно ми е да посоча "Х", освен когато знам много добре, че мачът е без значение за двата отбора и е съвсем нормално да го изиграят формално.

- Следяхте ли всеки един от тези 18 срещи как завършва или просто изчакахте да приключи и последния и тогава проверихте фиша?

В.З. Следях и гледах част от европейските мачове на големите първенства. Специално за другите - Чехия, Румъния и Дания не ги гледах. В интерес на истината, за да разбера, че имам печалба, ми се обади букмейкърката. Тя ме информира и няма да скрия, че я очаквах да ми се обади.

- Според Вас каква е формулата успеха?

В.З. В зората на моята дейност като участник в игрите, организирани от "Еврофутбол", когато погледнех стотиците мачове все ми се струваше, че поне на половината от тях можех да позная резултата. И когато така наивно започнах да играя, установих, че именно "най-лесните", най-трудно излизат. Ключът към успеха е да се успее да се подбере от тези няколко стотици на вид лесни мача точно тези, които ще излязат, което е изключително трудно като задача.

- Какво бихте пожелали на нашите участници?

В.З. Пожелавам разбира се успех, да се запознават със състоянието на всеки от отборите за всяка една среща, да играят понякога и с риск, но разумно!