Манчестър Юнайтед е близо до първото си лятно попълнение, след като на финалната права са преговорите за Антони от Аякс.

Директори на английския гранд са в Амстердам от понеделник, за да завършат сделката, а бразилското крило ще стане "червен дявол" срещу сума около 40 милиона лири (47 милиона евро). 22-годишният футболист е юноша на Сао Пауло, а за два сезона в Аякс е вкарал 22 гола във всички турнири.

Антони е креативната опция, която Юнайтед търси за пълната промяна в състава, която има като идея новият мениджър Ерик тен Хаг. Той работи с Антони в Амстердам в двете години на бразилеца там, а също така бе и човекът, който поиска да бъде привлечен от Бразилия.

Друго ново попълнение може да се окаже защитникът на Аякс Лисандро Мартинес - за това говорят днес медиите в Нидерландия. Юнайтед се интересува от аржентинеца (на 24 години), след като преговорите между клуба му и Арсенал изглежда са зациклили.

Този играч ще струва на "дяволите" около 35 милиона евро и така, ако двете сделки станат, ще се окаже, че Тен Хаг е пратил по посока на бившия си отбор сумата от 82 милиона евро за двама играчи още в първия си месец в новия клуб.

Юнайтед няма да успее с привличането на Кристиан Ериксен, който е по-близо до лондонските Тотнъм или Брентфорд.

Основната цел в трансферната стратегия за лятото остава Френки де Йонг от Барселона, като предстои да бъде пратена оферта за 80 милиона евро към каталунците за него.

И той е бивш играч на Аякс, който направи най-силните си мачове при Тен Хаг.