Бившият защитник на ЦСКА Сивард Спрокел, който бе за кратко в отбора преди 8 години, е спечелил делото, което водеше срещу ЦСКА във ФИФА. Новината съобщи Sportal.bg.

"Червените" ще трябва да платят на бранителя 167 000 евро плюс лихвите. Освен това ЦСКА е глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

След получаване на решението българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат.

Решението на ФИФА може да се обжалва от ЦСКА пред Спортния арбитражен съд (КАС) в 21-дневен срок. Адвокатите на Сивард Спрокел настояваха ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД, с който е договорът на играча, за да може футболистът да си получи парите от новия клуб.

В крайна сметка Дисциплинарната комисия към ФИФА е решила именно това. След търга за емблемата на старото дружество, оценена на общо 8 милиона лева, синдик Дора Милева присъди на играча сумата от 19 853 лева, но чрез ФИФА той опитва да вземе доста повече пари. И, ако обжалването на ЦСКА не успее, клубът трябва да плати.

Спрокел се появи на "Българска армия" през лятото на 2012 г., но не изигра нито един официален мач. Той бе освободен след отпадането от Мура в евротурнирите и отиде в Ботев (Пд).