Украинският президент Володимир Зеленски излезе с официално обърщение към националния тим на страната, който вчера отпадна от Евро 2024 още в груповата фаза.

Украинците имаха може би най-болезненото отпадане, защото завършиха своята група с 4 точко, колкото имаше и все друг отбор в нея. По-лошата голова разлика спрямо останалите три съперника обаче отреди на украинците последното място в групата.

Украйна победи Словакия с 2:1 и вчера направи нулево реми с намиращия се на третото място в ранглистата на ФИФА тима на Белгия, но ужасяващият старт и онова 0:3 от Румъния бяха причината за отпадането.

Минути след отпадането Володимир Зеленски излезе със специално обръщение и поздрави футболистите и целия щаб на националния тим за проявеното мъжество и за борбата до последния миг.

"Силна нация е тази, която остава обединена и се подкрепя и в трудните моменти. Както във времена на поражения, така и във времена на победи.

Днес благодарим на украинския национален отбор по футбол. Въпреки разочароващия резултат, те се бориха за страната ни.

Нашите големи победи тепърва предстоят, победите за Украйна. Нека продължим борбата, нека продължим напред, за да станем по-силни в бъдеще", каза президентът.

С оглед групата, в която Украйна попадна и представянето на отбора в последните месеци очакванията бяха да видим тима във фазата на елиминациите.

Това обаче няма да се случи, като украинците са един от осемте тима, прибиращи се у дома след груповата фаза.

Снимка: АР/БТА