Жозе Моуриньо е живял точно 895 дни на хотел в Манчестър от деня, в който бе назначен за мениджър на Юнайтед до уволнението му във вторник.

Португалецът така и не се настани за постоянно в града, не намери къща или луксозен апартамент под наем или със закупуване, както го правят новите играчи и треньори в клуба.

Този подход също е допринесъл нещата между него и хората в Юнайтед така и да не тръгнат като в един отбор, твърди в. "Манчестър ивнинг нюз", близък до клуба. Просто служителите и ръководителите не са усещали Моуриньо като някой, който приема работата за дългосрочен проект и за нещо "свое", след като не е успял да направи Манчестър свой дом.

Жозе е живял в най-скъпия апартамент на хотел "Лоури" в центъра на града, популярен с това, че в него отсяда Юнайтед преди мачове, а и звезди от шоубизнеса при визитите си в града - концерти например.

Именно в "Лоури" бе настанен и Димитър Бербатов в дните около представянето си в Юнайтед през 2008 г., преди да избере къща в Уилмслоу, предградие с по-спокоен профил, където живеят много от звездите на двата гранда от Манчестър.

Цената на апартамента на Моу е 600 лири на вечер, като това прави 537 000 лири за двете години и половина там. Плюс "допълнителни разходи", които са направени за този период, общата сметка е около 600 000 лири. Тя е част от договора му с Юнайтед и клубът я поема изцяло.

Същевременно обаче споменатото манчестърско издание пише, че Моу е приел да получи само полагащото му се възнаграждание от 18 милиона лири до края на оригиналния контракт (юни 2020 г.).

Той няма да вземе пълното обезщетение от близо 40 милиона евро, както се очакваше.

Това споразумение е било и причината Юнайтед да се реши да го уволни още сега, а не да чака края на сезона.