Бившият пилот на “Ферари”, “Бенетон”, “Заубер” и “Джордан Жан Алези бе арестуван в родния си град Авиньон. Французинът, който за над 200 старта при най-добрите има една победа и общо 32 подиума, хвърлил бомбичка по офиса на зет си, като с това свое действие е нанесъл материални щети на въпросното помещение.

Полицията е получила сигнал от съседи в неделя, около 22.00 часа вечерта, като те заявили, че са чули експлозия. Един от въпросните съседи е видял кола, която напуска мястото с изключени светлини, а след това автомобилът е бил последен до Жозе Алези - брат на някогашната звезда. 

Бившият пилот на “Ферари” е отишъл лично в полицията на следващия ден, за да заяви, че брат му не е замесен, а в колата са били самият той, синът му и негов приятел.

Алези е обяснил, че е хвърлил по въпросната сграда “голяма пиратка, която е купил в Италия” и добавил, че не е очаквал да нанесе такива поражения, като всичко е било “просто шега”.

Зетът на Алези е разделен със сестрата на пилота, но двамата не са разведени. Потърпевшият е обяснил на полицията, че между двамата няма проблеми, но все пак е повдигнал обвинения за нанесениет материални щети - счупени прозорци.

Синът на Алези, Джулиано, също е пилот, като има два сезона във Формула 2.