На интересни сцени стана свидетел малобройната публика на мача между Йеленград и Ясеновец в една от долните дивизии на хърватската футболна пирамида.

Резултатът е 8:1 за домакините, но той едва ли ще се помни кой знае колко заради конкретен момент в срещата.

23-годишният Иван Газдек от домакините изрита кокошка и безмилостно я уби.

"Вярвайте ми, не беше нарочно - казва агресорът - резултатът беше напрегнат (2:1 по това време б.а.), като дори се сдърпахме в съблекалнята. Кокошките постоянно влизат на терена и мачът трябва да бъде спиран. Теренът е пълен с пера и условията са нехигиенични. Исках да прогоня кокошките и заметнах с крак, като убих едната без да искам".

След това Иван хвърли трупа на животното през оградата и получи червен картон. Хърватските колеги журналисти споделят, че домашните животни са голям проблем в долните дивизии на страната.

Човек от клуба е категоричен, че Иван няма да бъде наказан за действията си.

"Никой не мислеше за това след мача. Хапнахме кокошка и се забавлявахме. Още преди началото на мача имаше издънка, когато един от играчите счупи предното стъкло на колата си", съобщава приближеният до клуба.

Иван от своя страна уточнява, че обича животните и е възстановил липсващата кокошка на собственичката й: "Обичам животните. Имам куче, две котки и папагал, който за жалост наскоро почина".