Рексъм е уелско градче в северната част на страната, в което една от най-големите гордости е едноименния футболен отбор. Макар клубът да се подвизава в Националната лига на Англия (б.р. - пета дивизия) вече години наред, това не прави обичта на местните по-малка или подкрепата им по-незначителна.

Петодивизионният футболен клуб е малко по-различен, защото е собственост на феновете си. От 2011 година насам те управляват любимия си тим, в чиято история личат рекордните 23 купи на Уелс, а едни от най-големите успехи на "червените дракони" са победа над тогавашния шампион на Англия Арсенал във ФА Къп през 1992, както и успех с 1:0 срещу Порто в мач от КНК през 1984 година. 

От последното европейско участие на Рексъм мина четвърт век, но сега уелсците са обнадеждени, че слънцето може да изгрее отново на тяхната улица и нещата да потръгнат. Тимът завърши малко над чертата на изпадащите през пандемичния сезон 2019/2020, след като в предишната кампания бе играл плейофи за промоция...

Embed from Getty Images

Изненадваща донякъде оферта за инвестиция от страна на холивудските филмови звезди Райън Рейнолдс и Роб Макелхени разбуни духовете в Рексъм и доведе до извънредно общо събрание, на което феновете-собственици гласуваха за продължаване на преговорите.

1223 от тях бяха "за", а само 31 - "против". Така след вот от над 95% от страна на привържениците, тандемът от Холивуд може да даде нова надежда на петодивизионния тим, като по непотвърдена информация става въпрос за инвестиция в размер на близо 2 милиона паунда. Което си е сериозна сума за клуб от петото ниво на футбола в Англия.

Embed from Getty Images

Директорът на тръста на привържениците Спенсър Харис намекна, че всичко върви в правилната посока, като заяви, че сделката е по-скоро въпрос на седмици, а не на месеци 

Рейнолдс също наля масло в огъня, след като отговори на пост в Twitter от 2012 година... Той гласеше "Никога не знаеш кога Райън Рейнолдс ще се появи в Рексъм".

 "Да, никога не знаеш", написа звездата от Дедпул и Детектив Пикачу вчера, с което потвърди, че нещо наистина ще се случи.

"Който и да ръководи Рексъм. И който и да е футболен клуб - трябва винаги да има едно предвид. Че той принадлежи на сърцата и съзнанията на феновете и това не трябва да се забравя", обяви Харис.

В крайна сметка феновете трябва да вземат окончателно решение в близко бъдеще, като при евентуална продажба, те ще се разделят с акциите си за символична сума, но в замяна актьорите ще инвестират далеч повече в развитието на отбора, който е основан през 1864 година.

Ако пък сделката стане факт - двете звезди няма да бъдат първите представители на Холивуд, които имат нещо общо с уелски футболен клуб. Американската актриса от телевизионния сериал "Офисът" Минди Калинг е акционер в Суонзи Сити от 2016 година насам.