Даниел Алвеш ще застане отново пред съда в понеделник, за да даде показания. Това се случва заради нови доказателства, които са представени като материали по делото за изнасилване.

Това ще е второ изслушване на Алвеш, след като първото се превърна в истински кошмар за звездата. Причината - играчът и защитата му 3 пъти сменяха показанията и версията си, заради което съдът остави национала зад решетките. По-късно бразилецът поиска да бъде пуснат под гаранция, но молбата му бе отхвърлена и вече четвърти месец се намира в затвора в Барселона.

Новите доказателства по делото още повече утежняват ситуацията на играча. Записи от охранителните камери показват, че той и жертвата са прекарали общо 16 минути в тоалетната на дискотеката в новогодишната нощ. След кратък разговор Алвеш влиза пръв, а веднага след него и младата жена.

Версията на жертвата - тя си мислела, че това е частна стая, но когато видяла тоалетна и мивка, опитала да избяга, но играчът заключил вратата. След това Алвеш удря шамар на дамата и я изнасилва, информират испанските медии.

Това се потвърждава и от разследването на местната полиция. Отпечатъци на играча са намерени по мивката, а жената си е извадила медицинско свидетелство за насилието още същата нощ.

Но най-сериозното доказателство срещу Алвеш е фактът, че у жената са открити остатъци от семенната течност на бразилеца, а всичко това е доказано с ДНК тест.

Първоначално играчът отричаше изобщо да е бил с жената в тоалетната, после призна, че са се засекли, след това твърдеше, че е имало само орална любов. Предвид последните доказателства обаче, Алвеш ще предложи пред съда четвърта версия - че секс е имало, но е бил доброволен.