Световният №1 Новак Джокович няма намерение просто да стои и да гледа, как така нареченото ново поколение в тениса завзема върха в този спорт.

Сърбинът, който в неделя ще се изправи срещу Даниил Медведев във финала на Australian Open, даде заявка, че скоро не мисли да слиза от сцената.

Рой преследва деветата си титла в Мелбърн, а в предаването "Game, Schett and Matts", той сподели, че колкото и да уважава младите в тениса, те ще трябва да си скъсат задника от работа, за да го изместят.

"Цялото ми участие тук си беше едно возене на влакче на ужасите, най-вече заради тази контузия в третия кръг. Всичките тези съмение, което имах веднага след мач с Тейлър Фриц. Просто нямай идея дали ще мога да се представя на нужното ниво.

Не тренирах между някои от мачовете, а мога да кажа, че имах и тежък жребий. Играх срещу някои много силови играчи във форма.

Обичам тестовете, обичам да си проправя пътя към финала по труден начин. В последната седмица бях подложен на изпитания от различно естество, но в крайна сметка съм в страхотно положение. Чувствам се прекрасно и съм уверен.

Напрежението винаги го има, все пак такава е работата ни. Приказките за новата генерация никога не спират. Постоянно слушам, как някои играчи ще изместят мен, Роджър и Рафа, но виждате, че това не се е случило все още.

С цялото ми уважение към тези момчета, но те имат твърде много работа пред себе си. Аз няма да стоя тук и просто да им предоставя този връх.

Тук съм, за да се бория и да ги накарам да си скъсат задниците от работа, ако искам да ме изместят".