Свикнали сме поводите за радост на футболните клубове да са победите и трофеите. Не така обаче стоят нещата със скромния немски Тасмания Берлин, който след вчерашния кръг в Бундеслигата запази славния си рекорд. А именно - "Най-слабият отбор в Бундеслигата".

Аматьорският тим от немската столица има само един сезон сред най-добрите в страната - през сезон 1965-66, когато записва 31 поредни мача без победа. Общо за цялата кампания спечелените точки бяха едва 8.

И дълги години антирекордът им изглеждаше непоклатим, до миналата седмциа, когато Шалке записа 30-ия си пореден мач без успех.

Това постави славния рекорд на Тасмания в опасност, но вчера Шалке разби Хофенхайм с 4:0 и усети вкуса на победата за първи път от над година.

Със сигурност феновете на Шалке са били доста щастливи да усетят това позабравено чувство, но със сигурност малкото и верни почитатели на Тасмания са били още по-щастливи.

Запазената им марка "Най-слабият отбор в Бундеслигата" остава и по-всичко личи, че трудно ще бъде подобрена. Все пак говорим за 31 поредни мача без успех. Все пак това си е нещи като запазена марка за столичния клуб, който днес се радва на малко, но верни фенове в регионалната лига.

А след крайния резултат в Гелзенкирхен и получилото се 4:0, Туитър полудя.

Официалният профил на Тасмания публикува няколко радостни поста, а много неутрални немски фенове изпаднаха в еуфория. Хиляди немци в продължение на седцмица се влюбиха в каузата на Тасмания и искрено се надяваха Шалке да победи.

Клубът получи поздравления от най-голмите немски клубове, включително от други отбори от всички краища на света. Всеки се радваше за Тасмания Берлин, който ще продължи с городост да носи званието "Най-слаб в историята на Бундеслигата".