Спортният директор на "сините" Иванов поема клуба от стадион "Георги Аспарухов" само ден, след като Костов напусна отбора по собствено желание след домакинското поражение от Миньор Перник.

Веднага след раздялата между "сините" и Костов се появиха информации, че ръководството на клуба ще избира за нов наставник между Станимир Стоилов, Илиан Илиев и Димитър Димитров – Херо.

Мъри обаче е поставил условия, които клуба явно не може да изпълни, Херо в момента се е фокусирал върху Черноморец Бургас, а Илиан Илиев мисли само върху оцеляването на Берое във футболния ни елит.

"Новините са две - Георги Иванов ще води отбора до края на сезона, а на 24 април ще обявим името на новия треньор, който ще води тима от следващия сезон. Не бих коментирал никакво име, ще разберете на 24 април. Става въпрос за българин. Държа да подчертая, че му прави чест на Георги Иванов, че прие да поеме тази отговорност в такъв момент. Той е напълно наясно с какво се захваща в момента и каква е обстановката", обясни днес Тонев на стадион "Георги Аспарухов", след като по-рано през деня проведе среща с Гонзо, Дончо Донев и Тодор Батков в кантората на адвоката.

"По никакъв начин не се отказваме от титлата. Направихме крачка назад със загубата от Миньор. Моментът е достатъчно труден, прави му чест на Георги Иванов, че поема отговорността. Викторио Павлов ще влезе в треньорския щаб, за да му помага. Няма вариант Георги Иванов да води отбора и през следващия сезон", допълни силният човек в Левски.

"Ако съм демагог и ако съм човек, който търси единствено своето спокойствие - най-лесно за мен би било Мъри Стоилов да е треньор. Лично говорих с него, преди 10 минути и му съобщих. Аз нося своята отговорност и не бягам от нея. Доколкото беше възможно се опитах да убедя Николай Костов да остане, но той бе убеден в решението си", каза още Тонев.

"Мисля, че знам какви са причините за загубата от Миньор, но ще ги запазя за себе си. Говорих вчера с футболистите, ще видим дали са ме разбрали в четвъртък. Ако не са ме разбрали, аз им казах и на тях - бяхме твърде толерантни и добри, лятото ще се разделим с голяма част от тях", завърши изпълнителният директор на "сините".

Гонзо вече води отбора като старши треньор в началото на този сезон, но след загубата от ЦСКА ръководството на тима взе решение да назначи на поста Костов. Георги Иванов, който след дербито бе наказан за мача със "смърфовете", все пак се водеше като наставник на тима и при победата с 3:2 над Локомотив Пловдив в 12-ия кръг.

Сега обаче той се завръща начело на столичния гранд и ще води Левски поне до края на настоящата кампания, като на 24 април ще стане ясно името на постоянния наставник на "сините", който ще бъде българин.