Българинът, който вчера отказа на италианските Ювентус и Фиорентина, в момента се намира в Западен Лондон. Това потвърди за "Скай Спортс" холандският мениджър на "котиджърс" Мартин Йол. Очаква се българинът да сложи подписа си под договор с тима от "Крейвън котидж" и да премине официално от Манчестър Юнайтед в клуба от Западен Лондон.

Фулъм пък разполагат със сумата от 15 милиона паунда след трансфера на Муса Дембеле в Тотнъм, а до края на трансферния прозорец се очаква да продаде Клинт Демпси на Ливърпул за около 7 милиона паунда. По този начин лондончани няма да имат проблем да платят трансферната сума на Бербатов, която се смята, че е между 3 и 4 милиона паунда, и да плащат заплата му, която няма да бъде колкото на "Олд Трафорд", но няма да бъде и малка.

Бербо избра английския Фулъм, тъй като тимът е в Лондон. Освен това мениджър на Фулъм е Мартин Йол, който през 2006 г. доведе Бербатов на Острова, припомня Гонг. По онова време Йол бе мениджър на Тотнъм, който купи българина от Леверкузен.

Бербатов след това премина в Манчестър Юнайтед, стана голмайстор на Висшата лига преди два сезона, но през последната кампания сър Алекс Фъргюсън разчиташе все по-малко на него и в крайна сметка българинът реши да напусне "червените дяволи" през това лято.

Очаква се до края на деня или най-късно утре Димитър Бербатов да стане официално новата деветка на Фулъм Атлетик.
Футболен клуб Фулъм e основан през 1879 като "Fulham St Andrew's Church Sunday School". След триумф в Южната лига, клубът се присъединява към националната футболна лига.
Най-запомнящият се играч на отбора за този период, а и за историята на клуба е Джони Хейнс, наричан още "мистър Фулъм" или "маестрото". Прави дебюта си за клуба през 1952.
"Крейвън Котидж" е името на стадиона, на който Фулъм играят домакинските си мачове. Капацитетът му е 25 700 души.
Собственикът на отбора от северен Лондон е Мохамед ал-Файед, а настоящият треньор е Мартин Йол. Припомняме, че именно Йол доведе Митко Бербатов във Висшата лига, закупувайки го за Тотнъм от немския Байер Леверкузен. Миналата година отборът остана на 9-то място във Висшата лига.

В Манчестър: Фулъм спечели войната за Бербатов