Световният №6 в тениса Андрей Рубльов "катастрофира" в пореден турнир, като отпадна шокиращо в първия кръг на "Уимбълдън".

Руснакът отстъпи в четири сета на непознатия аржентинец Франсиско Комесана, който е №122 в света - 4:6, 7:5, 2:6, 6:7(5) след три часа игра.

През миналата година Рубльов достигна четвъртфиналите в Лондон, но сега се затрудняваше да намери постоянство в своя сервис, като бе пробит цели четири пъти.

В третия сет руснакът показа отново, че е лабилен психически, като седем пъти се удари с ракетата и разкървави своето коляно. За него самонараняването не е нещо необичайно при разочарованията на корта.

"Нямаше да го направя, ако имах право да удрям ракетата в земята. Нямаме право да удряме тревата. В онзи момент просто не издържах и исках да изкарам емоциите си. Благодаря, всичко е наред", заяви шестият в света, запитан за действията му.

Междувременно фаворитките при жените взеха победи в първи кръг, включително и световната №1 Ига Швьонтек. Тя се справи с бившата шампионка в Шлема София Кенин (САЩ) с с 6:3, 6:4 и в следващия кръг ще играе с Петра Мартич от Хърватия.