Тогава, в разгара на дискусията за тв правата, ръководството на клуба пусна декларация, в която нарече собственика на "Левски" Бай Ганьо и Поп Кръстьо. "Напрежението беше много голямо за този мач, ръководството на клуба реагира остро. Съжалявам за тази ситуация. Някой път наистина нервите ни не издържат, но аз съм човек, който няма проблем да се извини.“

Домусчиев говори след поредната победа над Левски с 2:1 на "Лудогорец Арена"  в мач за първенството.

"Надявам се, че момчетата ще играят така и в следващите мачове", каза още босът на шампионите. "Ще се опитаме да направим по-добра подготовка за пролетта", но не бе много конкретен по въпроса за селекцията:

"Може би ще вземем 1-2, но трябва да са много добри, иначе не възнамеряваме да купуваме нови. Всеки трябва да дават максимума си, за да може да смени първенството за по-добро от българското. Обещал съм на такива играчи да не ги спираме, ако дойде конкретна оферта." 

Той отказа да коментира съдийството, но каза, че от едната страна играта е била  изключително груба, а картоните са били за неговия тим.

"Батков инвестира повече от 12 години във футбола. Принудихме се да вземем нещата в свои ръце. Водещите клубове ще правят така, че да влизат колкото се може повече пари в първенството. Какъвто и да е продукт нашето първенство, половината вестници и радиа нямаше да ги имам. Няма какво да си говорим. Опитваме се да вдигаме нитово на продукта. В А група няма черно тото, твърдо го заявявам.", каза още Домусчиев.

Според него ще има бонуси, а премии ще има, ако "постигнем добро класиране за есента и отстраним ЦСКА за Купата".

"Една от причините да не бъде на познатото ниво от миналата година е подготовката. Тя започна много рано и за съжаление беше много нарушена от мачове на националния отбор и т.н. Подготовката беше много стресирана.", допълни той.

Босът на Лудогорец призна и за интерес към акциите на варненския Спартак: "На този етап няма да купуваме Спартак. Интересуваме се от няколко клуба, но към момента няма нищо конкретно. От нашата школа започват да излизат кадри, трябват клубове където да се обиграват", сподели Кирил Домусчиев, цитиран от Гонг.