Домакините стартираха уверено и намериха пътя към мрежата след само 7 минути. Ола Джон се възползва от центриране отдясно, което стигна до него и с мощен шут по земя в близкия ъгъл направи 1:0.

Селтик не се справяше добре в разиграванията, но поне не допускаше нови голови положения пред своята врата. Едно такова се случи в 29-ата минута, но Оскар Кардосо стреля неточно от чиста позиция след добър извеждащ пас.

Малко след това "детелините" ликуваха. Чарли Мългрю центрира от корнер, а високият Йоргос Самарас засече с глава на задната греда за 1:1. Бенфика натисна, но до почивката Селтик удържа ремито.

След паузата Мългрю се контузи и бе сменен от Берам Каял. Адам Матюс изби от голлинията удар на Лима, за да запази равенството. Луизао стреля неточно след меле от корнер, а 1:1 класираше Селтик напред в турнира.

Бенфика обаче намери сили да се добере до победен втори гол. 20 минути преди края Гарай намери от воле пас на Луизао и простреля Форстър за 2:1. Славио бе близо до трети гол, но с падащ лист нацели напречната греда и "орлите" спечелиха само с 2:1, предаде Novsport. 

В другия мач от групата по-рано днес Барселона победи Спартак (Москва) с 3:0 и си осигури продължаване напред, като изхвърли руснаците от турнира.

Вижте класирането в група G