На стадион "Либърти" двата тима завършиха при нулево равенство и след успеха на "лебедите" с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в първия мач, те се класираха за финала, който ще се играе на стадион "Уембли" на 24-и февруари. Там те ще се изправят срещу четвъртодивизионния Брадфорд, който вчера елиминира Астън Вила, припомня Novsport.

Двубоят започна с претенции за дузпа на лондончани, след като в 7-та минута Ба падна в наказателното поле, но Фой прецени, че не е имало нарушение от страна на Уотсън срещу сенегалеца.

Първата хубава възможност обаче се откри пред домакините и техният голмайстор Мичу, който шутира в долния ъгъл, ала Чех показа добър рефлекс и спаси. Като цяло обаче, положенията не бяха в изобилие и до края на полувремето имаше още 2 интересни възможности за гол. При първата Азар овладя в наказателното поле и опита изстрел по земя към далечния ъгъл, който обаче се оказа лесна плячка за Тремел.

През втората част "лебедите" заиграха дори още по-стабилно в отбрана, като не даваха дори и минимален шанс на гостите за гол. Това изнерви играчите на Челси, които започнаха да влизат все по-остро в единоборствата и да прибързват при организирането на атаките си.

В 73-ата минута Мата шутира опасно, но Тремел бе на място и спаси. Така се стигна до 80-ата минута, когато духът на лондончани бе тотално прекършен след куриозен директен червен картон на Еден Азар.

Тогава кълбото напусна пределите на терена и отиде в едно от момчетата, подаващи топката край игрището. То обаче забави връщането й в игра, в резултат на което Азар го изрита в корема. След няколкоминутно прекъсване и консултация с колегите си, главният рефер Крис Фой показа на белгиеца директен червен картон и така "сините" останаха с 10 човека. До края футбол нямаше.

В игра за Челси се появи Фернандо Торес, но времето бе твърде малко и нито испанецът, нито някой от съотборниците му успяха да направят нещо интересно пред вратата на домакините.

Така Суонзи отстрани лондончани с общ резултат 2:0 и на 24-и февруари ще срещна Брадфорд на "Уембли" в спор за трофея.

Вижте грозната постъпка на Еден Азар