В 3-а минута Йозил проби отдясно и подаде пас, Кака се размина с топката, но тя достигна до изненадата в стартовия състав Алваро Мората, който от няколко метра без проблеми вкара за 1:0.

В 12-а минута асистент отново бе Йозил, който центрира чудесно от фаул, а Серхио Рамос се пласира добре и на близката греда с глава вкара за 2:0. Изглеждаше, че мачът ще се превърне в разгром за Райо, но ситуацията се промени коренно, предаде Гонг.

Рамос си заслужи два жълти картони в рамките на една минута като вторият от тях бе за игра с ръка и по този начин капитанът в този мач на Реал остави съотборниците си с човек по-малко на терена.

Последваха минути, в които домакините бяха много неориентирани на терена, но Райо пропусна да отбележи гол. Играта на Реал се стабилизира, след като Жозе Моуриньо пусна в игра Раул Албиол на мястото на Мората.

През второто полувреме гостите опитаха да се върнат в мача, но Реал играеше стабилно в отбрана, не позволи изненада и така се стигна до крайния резултат 2:0.

В класирането Реал е на трето място с 49 точки, на 4 зад Атлетико и на цели 16 зад лидера Барселона. Райо пък е на седма позиция с 37.

В друг мач от кръга Еспаньол постигна поредна много важна стъпка в борбата за оцеляване, след като победи с 1:0 Бетис. Единственият гол в двубоя реализира Серхио Гарсия още в 7-а минута.

Мартин Петров бе на резервната скамейка на каталунците, но така и не се появи в игра.

Вижте резултати и класирането в Примера>>>

Бейл: Роналдо е много по-добър играч от Меси