След разочароващи игри в първите мачове от шампионата и за купата на България, днес "червените" показаха ново лице и съвсем заслужено взеха трите точки на "Лаута". Загубата пък е първа за Локомотив Пловдив от осем мача насам. До този момент възпитаниците на Стефан Генов имаха пет победи и две равенства, а последното поражение за "смърфовете" бе в десетия кръг от Левски с 1:2, припомня Гонг.

През първото полувреме гостите от София категорично надиграха своя противник, докато тимът на Стефан Генов трудно организираше атаките си и рядко стигаше до чисти ситуации пред Томас Черни. Първата добра възможност за "червените" дойде в 10-ата минута. След бърза контраатака Игансио Варела бе изведен отлично сам срещу вратаря, но вместо да стреля, крилото на ЦСКА реши да търси комбинация и сгреши. В 20-ата минута, Нджонго Присо се озова на чиста позиция, но от осем метра стреля над гредата.

Натискът на "червените" даде резултат в 22-ата минута, когато бе открит резултатът. Спас Делев центрира от корнер, Нджонго Присо отклони топката към далечната греда, където Иван Бандаловски бе оставен абсолютно непокрит и с глава от един метър не срещна никакви трудности да се разпише.

Веднага след гола си, гостите имаха нова възможност да вкарат, но Ангел Грънчов нямаше шанс и ударът му бе избит от голлинията. В 31-ата минута обаче, късметът отново се усмихна на гостите. След отличен пробив на Варела по дясното крило, топката бе центриране ниско към Присо, който без забавяне стреля. Коженото кълбо срещна напречната греда, след което се отби в тялото на вратаря Господинов и влезе във вратата за 2:0 в полза на "червените".

Домакините отговориха с удар на Валери Георгиев от границата на малкия пеналт, но топката мина далеч от целта. Това бе и най-доброто положение за домакините през първата част. В 34-ата минута двубоят бе прекратен за известно време от рефера Ивайло Стоянов, след като агитката на домакините пусна няколко димки, а една от тях попадна на терена.

ЦСКА продължи да натиска до почивката, а удобно положение изпусна Спас Делев, който водеше атаката на тима за сметка на оставения резерва Мартин Камбуров. Бившият играч на пловдивчани все пак се появи в игра в 72-ата минута на мястото на Делев.

Локомотив натисна в края на срещата и 5 минути преди края Маламов бе фаулиран за дузпа от Бандаловски. Христо Златински обаче би в тялото на Черни, а след това прати топката над вратата при добавкатаВ последните секунди се появи и Костадин Стоянов, който излезе за ЦСКА за първи път от 16 месеца.

До края на мача нови опастности пред двете врати нямаше и при резултат 0:2 в полза на ЦСКА приключи мача.

Вижте резултатите от другите мачове от "А" група играни днес:

Ботев Враца 0:0 Локомотив София

Етър 0:2 Берое

Славия 1:0 Черно Море

Вижте класирането и програмата в "А" група