Вестник "Билд" съобщи по-рано днес, че Гьотце, който ще подпише договор до 2016 година, ще заработва в Байерн по 7 млн. евро на сезон, с 2 млн. повече, отколкото получаваше досега в Борусия. Агентът на играча в последствие обяви, че баварският колос е активирал клаузата в договора на атакуващия полузащитник и той ще премине на "Алианц арена" на 1 юли.

В крайна сметка, Борусия Дортмунд потвърдиха продажбата на своя юноша на Байерн Мюнхен с кратко съобщение на официалния си профил във "Фейсбук": "Преди два дни, германският национал Марио Гьотце и неговият агент - Фолкер Щрут, обявиха пред Борусия, че биха искали да използват клаузата в договора на играча и той да премине в Байерн Мюнхен от 1 юли 2013 година".

Изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке пък добавя: "Ние определено сме разочаровани, но искаме да отбележим, че Марио и агентът му действаха напълно по правилата, тъй като всички тези неща са записани в договора на състезателя".

Марио Гьотце, който помогна на Борусия Дортмунд да стане в две поредни години шампион на Германия, е първото ново попълнение на новия наставник на Байерн Пеп Гуардиола, който ще смени Юп Хайнкес през лятото.

Този сезон халфът взе участие в 41 срещи на тима от Дортмунд, в които вкара 16 гола и направи 19 асистенции. Най-добрият млад играч в Европа за 2011 г. има и 22 мача за Бундестима, съобщи БГНЕС.