"Преди месец самоволно ЦСКА беше изваден от участие в турнирите на УЕФА, собствениците обявиха, че нямат възможност да го издържат, а след това започна една одисея с възможен фалит и заместването му с друг клуб. В тези дни след 20 юни започнаха неформални срещи. Аз лично съм, участвал в 10-15 срещи. Условно се създаде едно движение "Червени шампиони". Няма устав, няма организация. Направихме един много смел план за спасение", коментира Томов.

"Да поемем 10 025 000 милиона лева от задълженията на клуба и да поемем неговото по-нататъшно развитие е голяма отговорност. След това започнахме разговори. В четвъртък подписахме споразумение срещу 10 милиона дълг, който е неотменяем. Ние поехме акциите на клуба. Останалите задължения бяха отписани. Така или иначе, цената, която поемаме е тази. Съгласно правилата на УЕФА, този дълг е неотменяем. Това е причината за историята с т.нар. лиценз", добави Томов.

"На широки маси ще бъдат предложени акции. Концепцията е с тези средства ние да обезпечим клуба и върнем дълга. Гражданин на Великобтирания ще бъде крупен предприемач, който ще влезе в управата. Той се казва Уорънс Дейвис. Тази компания ще ръководи акциите до тяхната продажба. ЦСКА ще бъде вероятно първото публично акционерно дружество", продължи новият човек в управата на "армейците".

"Спасен ли е ЦСКА? Може да се каже донякъде, но не напълно. Това ще стане напълно, когато планът с акционерното дружество се реализира", каза още Александър Томов, цитиран от Гонг.

"До миналата седмица имахме на практика трима футболисти. В събота ще се борим. Стадионът е с два разрушени сектора, Панчерево е на практика разрушен. 5-6 милиона са необходими за нормални условия. В момента под ръководството на Стойчо Младенов се прави извънредна селекция. Другата седмица започваме бързото изграждане на Сектор Г."

"Никакви самоцелни сделки, всичко ще е открито. Това е изискване от мен. Дал съм си дума да не коментирам изминалите 5 години. Хората днес протестират, но мафията на най-високи политически нива е неописуема.", продължи Томов.

"Надежда ми е, че няма да има повече мафия и българското общество не я иска повече. Това е моята вяра. Лицензът бе отнет незаконно. Всичко това е направено в един кабинет. Юридически е много лесно да бъде ударен всеки. Надявам се, че хората на улицата няма да допуснат повече да се случи такова нещо."