След два часа и седем минути Цвети претърпя поредно поражение, след загубата от Цибулкова на старта на турнира.

Първият сет, който определено беше най-дългият досега в турнира, беше доста оспорван, като двете си размениха по един пробив в началото. След това Петкович успя да пробие още два пъти и въпреки пробива на Цвети при 5-5 след час и 27 минути игра Петкович взе сета със 7-5.

Вторият сет започна със сервис на Пиронкова, която за кратко отсъства от корта, заради проблем с палеца на крака си, но това не й попречи да вземе гейма си. Последва гейм на нула за Петкович, която определено показа по-агресивно лице в тази част.

След доста оспорван трети гейм, който на няколко пъти стигаше до равенство, Цвети успя да поведе с 2-1, но Петкович изравни при своя сервис. Последва пробив за Петкович, която преди сервиса си поведе с 3-2. Петкович проби пореден сервис гейм на Пиронкова и след 5-2, затвори мача с 7-5, 6-2, информира БГНЕС. 

След като загуби от Доминика Цибулкова в първата си среща и сега от Андреа Петкович, Пиронкова на практика изгуби шансовете си за класиране на полуфиналите на турнира.

Следващите срещи от групата Пиронкова ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а Петкович ще премери сили с Доминика Цибулкова.

"Наистина искам да направя една победа тук тази година", каза Цвети Пиронкова веднага след мача.

"Андреа игра страхотно днес и показа много високо ниво. Изключително дълъг и изтощителен първи сет, но за съжаление неприятна загуба отново. Все пак ще го преживея. Определено мача беше изтощителен и физическата подготовка оказа влияние. Двете се борихме много, но моите сили не достигнаха.

Имах проблем с лявото ходило, но не знам дали съм давала негативни сигнали. Все пак не беше това причината да загубя. Ако бях спечелила първия сет, вероятно можеше мачът да се развие по съвсем друг начин. Все пак има и психологически аспект, но след първия сет продължавах да се боря. Андреа беше като стена и не даваше никакви лесни точки, а срещу такъв съперник е много трудно.

Карла Суарес Наваро е в невероятна форма. Надявам се да играя добре и ако успея да взема тази среща ще бъда най-щастлива.", завърши Пиронкова.