"Сините" от София пък са изправени пред угрозата да останат във втората шестица за следващия дял на шампионата, защото водят само с точка пред "Ботев" (Пловдив), а "канарчетата" имат мач по-малко, предаде БТА.

Първото полувреме на мача в Разград беше равностойно, но гостите от София първи успяха да застрашат противниковата врата. Валери Домовчийски получи топката пред наказателното поле на "Лудогорец" още в деветата минута на срещата, но беше блокиран, а по-късно и Мигел Бедоя не беше точен при опит от сериозно разстояние.

"Лудогорец" отговори подобаващо и стигна до добро положение в 12-та минута, когато Роман Безяк се оказа непокрит в наказателното поле на "Левски" и опита да стреля, но Веселин Минев изби с шпагат. Козмин Моци и отново Безяк също отправиха удари към Пламен Илиев, но те не попаднаха в мрежата.

Второто полувреме започна с много сериозен натиск на "Лудогорец" и домакините очаквано стигнаха първи до гол, въпреки че той падна след две последователни жестоки грешки на Пламен Илиев. Вратарят на "сините" първо не успя да улови лека топка при центриране, а след това "увисна" при корнера.

Фабио Ешпиньо прати топката на близката греда в 61-та минута и намери Вандерсон, който стреля с глава и топката мина над ръката на Илиев за 1:0. Проблемите за "Левски" обаче започнаха далеч преди гола на Вандерсон, след като левият защитник Веселин Минев напусна принудително поради контузия и това откри десния фланг на нападението на "Лудогорец".

Минев, който се контузия с шпагата при удара на Безяк през първата част, беше заменен от Емил Нину, а в лявата страна на защитата трябваше да застане Аймен Белаид. След попадението за "Лудогорец" пък напусна халфът Стефан Велев, който беше заменен от централния нападател Лукаш Гикевич. Промяната в схемата даде резултат в първите минути, след като "Левски" притисна "Лудогорец" и създаде няколко опасни положения пред вратата на "Лудогорец".

Либан Абди опита изстрел от границата на наказателното поле в 73-та минута, но Владислав Стоянов улови, а секунди по-късно той опита да вкара и от пряксвободен удар. Топката обаче се отклони от стената и излезе, а от последвалия ъглов удар Емил Нину не успя да изравни след удар с десния крак.

Натискът между 70-та и 80-та минута не даде резултат за "Левски" и "Лудогорец" отново изравни играта, за да стигне до минималната победа. Тя е достатъчна за първото място във временното класиране, след като ЦСКА загуби с 0:1 от "Берое" (Стара Загора) на "Българска армия" в столицата.

"Армейците" и "Лудогорец" са равни с по 44 точки, но шампионите имат предимство в директните мачове.