Срещата се игра на стадион "Сан Сиро", а поредният си страхотен мач направи Лео Меси, който се отчете с гол и асистенция.

Двубоят започна равностойно с бързи атаки към двете врати. Първият сериозен шанс се откри пред тима на каталунците, които още с първото си по-сериозно положение излязоха напред в резултата.

В 13-ата минута Меси намери със страхотен пас Кейта в пеналта на "росонерите", малиецът центрира остро във вратарското поле, където Ван Бомел и Шави връхлетяха върху топката и в крайна сметка холандецът вкара кълбото в мрежата си – 1:0 за "блаугранас".

Радостта на шампионите обаче изтрая едва 6 минути, след като в 19-ата Зеедорф намери Ибрахимович на изгодна позиция, а шведът не прости на Виктор Валдес, възстановявайки статуквото.

В предишната атака пък Робиньо пропусна невероятен шанс, след като от не повече от метър от голлинията стреля над вратата.

След гола каталунците моментално натиснаха и в 22-ата минута Фабрегас проби по десния фланг и центрира остро към малкия пеналт, където Меси засече с левия крак, но кълбото срещна напречната греда на Абиати и излезе в аут.

Така се стигна до 30-ата минута, когато Неста препъна Шави в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на Барселона, която бе реализирана хладнокръвно от Лео Меси за 2:1.

До края на полувремето двата тима имаха по още няколко възможности за попадение, но Абиати спаси опасни шутове на Вия и Меси, а Валдес се намеси авторитетно след изстрел на Боатенг. Нов гол обаче не падна и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 за шампионите.

Втората част също стартира на много високи обороти, като гостите стреляха на няколко пъти неточно.

Дойде 54-ата минута, когато Кевин Принс Боатенг за пореден път доказа, че се намира в невероятна форма от началото на сезона. Той получи топката в наказателното поле и със страхотен финт премина покрай Абидал, след което с кинжален удар от малък ъгъл застреля Валдес за 2:2.

Барселона пак вдигна оборотите след изравнителния гол и в 63-ата минута Меси пусна гениален пас към Шави през центъра на отбраната на "росонерите", а нисичкият плеймейкър с премерен изстрел прати топката в долния десен ъгъл на Абиати за 3:2.

След този гол двата отбора, като че ли се поумориха и играта се пренесе в центъра на терена.

В 69-ата минута Алексис Санчес засече с крак центриране отдясно, Абиати спаси, след което чилиецът на още два пъти не можа да намери пътя към мрежата и в крайна сметка прати кълбото в аут.

До края на двубоя "росонерите" наложиха натиск, но не можаха да превземат за трети път вратата на Валдес.

Така Барселона се наложи с 3:2 над Милан и спечели своята група Н с актив от 13 точки, на 5 пред италианците, предаде Novsport.