Престоят в иначе отвратителния затвор "Уандсуърт" в югозападен Лондон може да се окаже една идея по-приятен за Борис Бекер.

Тенис легендата вече се намира там, след като бе осъден на 2 години и половина зад решетките заради данъчни измами.

Бекер обаче може да получи изключителна привилегия - да коментира мачове от килията си. За това разкри бившият немски скиор Франк Уорндъл пред Blick.

От екипа на "Евроспорт" водят преговори с адвокатите на Бекер и с управата на затвора, като е много вероятно да се стигне до успешен край и да бъде сътворена сензация.

За целта от спортния телевизионен гигант предлагат да сътворят и оборудват специално телевизионно студио в затвора, от където Бекер да коментира тенис двубоите.

Идеята е това да стане още за предстоящия турнир от Големия шлем "Ролан Гарос".

Надпреварата стартира на 22 май и ако се постигне договорка за участие на Бекер под каквато и да е форма, това определено ще е хитът на годината в световния тенис.

По ирония на съдбата, затворът "Уандсуърт" е близо до тенис комплекса "Уимбълдън".

Адвокатът на Бекер вече заяви, че клиентът му се намира зад решетките, а здравословното му състояние е добро.

Той е бил въведен там преди 2 дни, като първата седмица се води "опознавателна" - запознаване с правилата на затвора, обиколка на съоръжението и почистване на килията му, като последното той трябва да направи сам.

По уверение на ръководството, германската легенда ще получи възможност да работи по време на престоя си, като ще се занимава с физическата подготовка на лишените си от свобода колеги.