Новак Джокович е на полуфинал на "Уимбълдън" след двучасово 6:4, 6:0, 6:2 над Давид Гофен, като унижението във втория сет остава паметно. Не се вижда често "геврек" - както разговорно наричат сет на нула, на такъв етап от турнир от Големия шлем.

Ноле имаше известни колебания в първия сет, като допусна пробив при 3:3 и тази част сякаш се заклати в полза на белгиеца. Но Ноле върна пробива светкавично за 4:4, след което направи още един и взе сета с 6:4.

Вторият бе направо труден за гледане, ако си фен на Давид или дори неутрален. Три пробива и 6:0 за половин час. Някъде тук, бършейки с кърпата потта и унижението от лицето си, Гофен май се предаде.

В третия сет пробивите бяха два (общо 7 в мача) за Ноле, който не допусна дори възможност за такъв на Давид след първия сет. Тотално надмощие и осми полуфинал от последните 10 години на "Уимбълдън" за световния №1 в ранглистата.

Джокера е и актуалният шампион в Лондон, а общо има четири титли на свещената трева. На полуфинал го чака победителят от мача Гуидо Пея - Роберто Баутиста-Агут, който се играе по-късно днес.