Бащата на Новак Джокович даде поредното си взривно интервю, в което "громи враговете" на сина му.

Сърджан Джокович вече има скандална слава с изказванията си, в които често насочва пръст с обвинения към кого ли не. Под прицел са попадали Роджър Федерер, Рафа Надал, и други конкуренти на корта, но най-честата мишена са медиите от Западна Европа,

в които Джокович-старши намира сериозна тенденция и негативно отношение към Ноле. И го удря на национализъм...

В интервюто си за "Курир" в Сърбия, Сърджан казва:

"За 97 процента от сърбите той е член на сръбското семейство. Останалите 3 процента не го харесват, тъй като го считат за прекалено "космополитен".

Отгледахме Новак по време на най-трудните времена в Сърбия, измъчвани от бомбардировки и криза. Но той работи здраво и днес представителят на Сърбия в тениса е патриот, най-добрият спортист в света. Не само в тениса, той е най-добрият изобщо.

В най-лошото време за сръбския народ той беше изпратен от Господ. Той удължи живота на дядо си. В Баня Лука, където дядо Нола живееше, той гледаше всеки мач, въпреки че бе сериозно болен. Винаги бе нетърпелив, когато Новак играеше, така че това удължи живота му с няколко години. Както и на много от приятелите ми. Те ми казват, че с тях е същото.

Всички нормални хора по света го обичат. Чудели ли сте се защо играе най-добре в Китай? Усеща любовта там, истинската любов - нещо, което не получава на запад. На запад си мислят, че само те съществуват, но са само една пета от света.

Западните медии се концентрират само върху Федерер и Надал и не отдават никакво внимание на Новак. Това беше единственият начин да го спрат. Само че трябва да разберат, че не могат да го спрат. Измъчват се 10 години по този въпрос, но... И само добавят още една година към агонията си вместо да се предадат и да признаят, че Новак е най-добрият на света.

Той е несравним.

Новак се бори не само за себе си, а и за другите играчи, които едва свързват двата края. Той има перфектно поведение - как поздравява съперниците, как се държи с домакините, как се държи и когато губи...

Кой друг спортист го прави? А никога не получава награда за феърплей. Знаете ли колко има Федерер? 15! Трудно е да разбера това. Той не дава никаква причина да се отнасят така с него, но това е положението. Така се отнасят с нас като държава и с него като с човек."