Американската тенис легенда Джон Макенроу за пореден път изрази своите симпатии към Ник Кирьос.

Кирьос безспорно е най-противоречивата личност в световния тенис в момента, но пък Макенроу бе същата "луда глава" по време на славната си кариера.

Разликата между двамата обаче е огромна откъм успехи. Австралиецът все още няма трофей от Мастърс или Голям шлем, а Макенроу смята, че причината е само и единствено в главата на Кирьос.

Макенроу дори направи любопитно изказване, нареждайки Кирьос сред петте най-талантливи играчи в съвременния тенис.

"Ако съдим само по талант, то поставям Ник само зад Голямата тройка. Може да добавим и Мъри, бих го прибавил към другите три очевидни легенди - Новак, Рафа и Роджър. Мъри е печелил три титли от шлема, така че той е следващият.

Сигурен съм, че ако Ник бе способен да задържи концентрацията си, вече трябваше да е спечелил няколко трофея от шлема.

Както всички знаем обаче, в този спорт не става дума само за таланта, с който разполагаш, важна е силата на духа. Колко добре се подготвяш психически и докъде си готов да стигнеш, за да постигнеш успеха. Какво си готов да направиш, за да спечелиш?

При него това липсва. Не знам дали някога ще го изгради. Надявам се, че ще го направи, защото го харесвам и ще бъде чудесно за спорта, ако това се случи.

Разбира се, че бих се впуснал в предизвикателството да съм негов треньор. Бих се заел, без да се замисля, ако се получи, би било изключително. Най-вероятно ще сме се хванали за гушите само след няколко минути, но със сигурност е изкушаваща оферта.

Не само за мен, вероятно е така и за друг. Не съм единственият, който би искал да се заеме с тази работа. Той просто не изглежда готов за това да има треньор. Като за начало, трябва да е готов и да иска да направи тази крачка", сподели Макенроу.

Снимка: Getty images/Gulliver photos