Френската тенисистка Кристина Младенович избухна срещу организаторите, след като допусна чутовен обрат във втория кръг на US Open.

Французойката, която е №30 в световната ранглиста, беше победена от 20-годишната рускиня Варвара Грачева, след като водеше с 6:1, 5:1 във входа на втория сет. След това го сдаде в тайбрек и загуби третия с шокиращото 0:6.

След като спечели 11 от първите 13 гейма на мача, Младенович в последствие взе само един от следващите 13, като това е един от най-драматичните и неочаквани обрати в историята на надпреварата.

"Това, което изживяваме тук, е кошмар. Единственото ми желание е да си върна свободата, но още не ни я дават", заяви 27-годишната приятелка на австрийската звезда Доминик Тийм.

Тя е част от играчите, които са подлагани на постоянни тестове за Covid-19 в балона на US Open и които не трябва да напускат хотела си в хода на турнира. Тази мярка й бе наложена, след като тя е една от състезател/ките, които са били в близък контакт със заразения французин Беноа Пер.

Младенович, която е дала отрицателна проба, заяви, че е тренирала с Пер в Ню Йорк, а след двамата с други техни колеги са играли карти в лобито на хотел в Лонг Айлънд. Тя уточнява, че играта е продължила по-малко от час и в това време е носила маска. Пер, който нямаше как да участва на турнира, е дал отрицателна проба в последствие.

"Ако знаех, че да играеш карти със заразен в продължение на 40 минути с маска на лице води до такива последствия, нямаше да стъпя на този турнир. Имам усещането, че сме затворници или престъпници", оплака се Младенович.

Думите й не се приеха добре от фенове в социалните мрежи, като те смятат, че няма поводи за оплаквания.

"Това е прекалено драматично. Тя просто е стояла в хотела си няколко дни. Има възможността да пътува в чужбина и да печели пари по време на глобална пандемия. Повечето хора не могат да го правят. Ако не и харесва да е затворник, да беше отказала турнира. Тогава щеше да има скъпоценната си свобода", пише потребител.

Друг добавя: "Кълна се, това са моментите, които кара хората да не вземат тенисистите насериозно. За какво толкова се оплаква. Печели 6-цифрени суми по време на пандемия. Тя печели за ден колкото повечето хора за година".