Гръцки ултраси бяха голямата атракция в днешния първи ден от Откритото първенство на Австралия.

Група от около 100 мъже, повечето от тях облечени еднакво, създадоха футболна атмосфера между точките на мача, противопоставящ техния любимец Стефанос Циципас и италианеца Славаторе Карузо.

Това вдъхнови световния №6 за бърз успех с 6:0, 6:2, 6:3, отнел му час и 43 минути.

Гърците по трибуните бяха хиляди, което не бе изненада предвид огромна диаспора, която южните ни съседи имат в Австралия. Погледите обаче бяха насочени изцяло към групичката с песните.

Подобна атмосфера е изключителна рядкост в тениса. Наблюдава се предимно, когато са замесени играчи от Балканите или в отборните турнири.

Само преди няколко дни, отново в Австралия, сръбската агитка вбеси Рафел Надал с поведението си по време на финала на АТР Cup.

Днес обаче световният №102 Салваторе Карузо не отдаваше голямо значение на феновете, а и той предварително осъзнаваше, че шансовете му срещу Циципас са минимални. Радваше се на всеки свой спечелен гейм и също се наслади на срещата.

След мача гръцкият тенисист пък шеговито каза на репортера "Трябва да интервюираш тях, а не мен" и си пожела още по-голяма подкрепа в предстоящите битки.

Във втория кръг световният №6 ще играе с Филип Колшрайбер (Германия).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos