Минути след най-голямото си разочарование за сезона дотук, Рафаел Надал бе трогнат и разтърсен емоционално от среща, каквато не се случва на всеки. И не се вижда всеки ден.

В петък привечер Краля на клея загуби изненадващо лесно от Александър Зверев на четвъртфинал на Мастърс турнира в Мадрид, като отпадна за втори път на такава фаза от надпревара ATP 1000 на червено за сезона. В Монте Карло Рафа също спря преди полуфиналите, а такъв двоен провал за него в сезона на клей не се е случвал от 2006 г.

Предстои Мастърс турнира в Рим, а след него идва "Ролан Гарос" - все състезания, където се очаква Матадора да доминира. 

Но - тенисът настрана.

Рафа изживя съвсем друга емоция малко по-късно, когато още по екип бе преведен пред съблекалните, за да се срещне с една своя почитателка на име Мануела Наваро.

Тя е на 95 години, а нейният внук Карлос бе направил и невъзможното да е на трибуните за мача.

Той написа в деня преди срещата със Зверев в Туитър публикация, която придоби огромна популярност и, оказа се, е стигнала до самия Надал.

"Баба ми, която е на 95 години, ще изпълни мечтата си да те види наживо - пише в социалните мрежи Карлос. - Тя е в ранен етап на битката с Алцхаймер и иска да знаеш колко много значиш за нея. Ти си нейният любимец, тя иска да те види, преди да забрави кой си и какво си направил за нея през годините."

Надал очевидно е бил трогнат от това послание.

Камерите показаха няколко пъти Мануела на първите редове по време на мача, а след него разочарованият Рафа не забрави за своята най-ревностна фенка.

Срещнаха се пред съблекалните, тя - нисичка и мъничка пред огромния спортен идол пред себе си. А той - тотално останал без думи и трогнат от историята. Какво са си казали?

"Казах му - ти ме развълнува повече, отколкото ако ми дадат любимия ми хамон - намери сили да се пошегува Мануела, чакана пред комплекса от репортери. - Обожавам да те гледам, седя до късно, не си лягам, докато не свърши мачът ти. Исках да те видя, преди започна да забравям. Така ще мога да си спомням, че съм седяла пред Рафа Надал.

Мечтата ми бе да те видя, ти си ми като син. Сега вече няма какво повече да искам."

Надал отказа да говори за срещата с жената, видимо емоционално разтърсен от нея.

Час по-късно той коментира мача със Зверев на пресконференция и обяви, че е играл "катастрофално", като няма обяснение защо е така.