Всичко, което не успя да спечели като играч, Горан Иванишевич го печели като треньор. Хърватинът, откакто е треньор на Новак Джокович, успя да изгради ново смъртоносно оръжие в играта на сърбина - сервисът му.

След титлата на Джокович в Мелбърн, Иванишевич коментира представянето му и бъдещите му цели.

За финала срещу Доминик Тийм: "Беше сложен мач. Новак не се чувстваше максимално добре. Срещата беше странна и не се игра на максимално добро ниво, въпреки че имаше великолепни точки, най-вече една в края. Тя реши гейм при точка за пробив на Тийм в четвъртия сет. Новак моментално излезе на мрежата и направи две феноменални волета".

За невероятната ефективност на Новак в Големия шлем: "В това е неговото величие. На моменти изглежда, че се е изключил и има проблеми, но успява да се завърне и да спечели геймове, при които други биха се предали. Кой знае какво щеше да се случи, ако Новак не беше направил тези две волета и Тийм бе спечелил точките. Казах на Джокович в съблекалнята да обърне внимание на сервиса и как той може да му помогне в тези ключови моменти".

За следващите цели: "Не можеш да се зарадва веднага на триумфа, защото имаше много върхове и спадове в мача - психологически и физически. Той е готов, здрав е и ще преследва титла 18 в Шлема. Колкото по-скоро се случи, толкова по-добре. Може да дойде и в Париж. Това би помогнало, особено ако условията са като през миналата година. Ще е прекрасна битка между него, Рафа и Тийм".

Възможни ли са 20 титли в Шлема още през тази година: "В края на миналия сезон не изглеждаше добре, но сега сякаш е на сто процента предвид представянето на ATP Cup и Australian Open. Трябва да опита да спечели 20 още през тази година или поне да ги приближи. Ако не, ще е следващата година".