Французинът Беноа Пер е "Мистър София Оупън 2021". Той спечели убедително приза за най-харизматичен, чаровен, красив, привлекателен и изкусителен тенисист в тазгодишната нетрадиционната надпревара по време на турнира от категория ATP 250 в българската столица. Пер убедително стана номер 1 и във вота на феновете в официалната фейсбук страница на "София Оупън" и при гласуването на звездното жури от популярните родни дами.

Като "Мистър София Оупън 2021" Беноа Пер получи традиционен български калпак от естествена агнешка вълна и две мускалчета с розово масло във формата на куклички с носии.

Екстравагантният играч беше много радостен от признанието и особено от шапката. А на връчването на наградата стана свидетел миналогодишният шампион Яник Синер. Италианецът, който също бе сред номинираните, искрено се забавлява, а дори и снима първите минути на Пер с приза.

1060 точки отредиха Беноа Пер да бъде "Мистър София Оупън" 2021. От първите часове на гласуването във фейсбук той събра голям аванс пред другите номинирани. Гласовете на публиката бяха колаборирани с вота на звездното жури. Втори остана Лоренцо Музети, трети Вашек Поспишил, а в топ 5 влязоха още Гаел Монфис и Ласло Джере.

Четири лица на NOVA станаха част от звездното жури тази година. Гала и Нана по традиция дадоха своя вот за "Мистър София Оупън 2021", а към тях се присъединиха и две носителки на титлата "Мис България" - водещата на спортните новини Гергана Гунчева и новото попълнение на панела в "На кафе" Ромина Тасевска. Своя Топ 3 в нетрадиционната за тенис турнир надпревара подадоха още певиците Поли Генова и Маги Джанаварова, както актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Беноа Пер се присъедини към Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили, които са първите двама победители в първия по рода си избор в тенис тура - съответно на 2019 и 2020 година.

"Много съм щастлив. Явно брадите се харесват, след като Вердаско и Басилашвили са спечелили преди мен, ама техните бради не са като моята", каза с широка усмивка Беноа Пер.

"Много е забавно, много хубава идея", добави французинът, който се впечатли и от факта, че полученият традиционен български калпак е от естествена агнешка кожа.