Казус със задължителен карантинен режим в Италия е на път да провали завръщането на корта за официални мачове на Симона Халеп.

Страната въведе 14-дневна изолация за всеки, влязъл от Румъния и България. Мярката бе наложена преди 2 дни заради увеличените ежедневни случаи на заразени с Covid-19 у нас и на север от река Дунав.

Така световната №2 към момента не може да пътува за Палермо, където на 3 август се рестартира сезонът при жените. Организаторите помолиха правителството на Италия да направи изключение за тенис състезанието, но засега отговор няма.

Халеп няма как да играе от идния понеделник, при условие, че планира да пристигне в Южна Италия в събота, 1 август.

Турнирът е с няколко топ състезателки, като именно Симона е поставена под №1.

Той ще е първият с точки за ранглистата и награден фонд при жените от началото на месец март. Надпреварата на клей ще бъде последвана от още една на червено - в Прага, преди да се премине към сезона на твърди кортове, който остава под голяма въпросителна.

Халеп е една от звездите, която обяви, че не смята да пътува за US Open и ще се концентрира върху подготовката си за сезона на клей с мегатурнирите в Мадрид, Рим и "Ролан Гарос" през септември.