Григор Димитров стартира днес седмото си участие на турнира във Вашингтон, като неговият мач е трети поред в програмата на корт №4. Надпреварата се предава по MAX Sport 1 HD.

На този корт тя започва в 19 часа, като първата среща е Аслан Карацев - Микаел Имер. Този мач е следван от двубой на двойки между Никола Маю/Едуар Роже Васлен и Джейми Мъри/Бруно Соарес. Когато приключи и тяхната битка, на игрището излиза първата ни ракета, а съперник ще е французинът Адриан Манарино.

Двамата са се срещали три пъти досега, като и трите победи са за Григор. Отново той е фаворит и днес, според букмейкърите. Ако спечели, българинът ще се изправи срещу Себастиан Корда (САЩ) или Себастиан Баес (Аржентина) в следващия кръг.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ НОЩТА ВЪВ ВАШИНГТОН ВИЖТЕ В РЕПОРТАЖИТЕ>>>

Естествено, Ник Кирьос не можеше да остане встрани от светлините на прожекторите при неговата първа поява на корта във Вашингтон. Австралиецът победи сравнително лесно Маркъс Гирон (САЩ) с 6:3, 6:2, но запази най-доброто за края.

Преди да сервира на мачбол, лудият Ник отиде към трибуната зад себе си и пита две особено страстно подкрепяли го дами за това къде да прати началния удар. Те се разсмяха, а след като допусна грешка на сервиса, Кирьос им се извини учтиво.

В следващия кръг го чака пак американец - Томи Пол.

Други резултати от нощта във Вашингтон:

Ботик ван де Зандхлуп - Борна Гойо 7:6, 6:7, 6:4

Карен Хачанов - Доминик Кьопфер 6:7, 7:5, 6:4

Андрей Рубльов - Джак Дрейпър 6:4, 6:2

Джак Сок - Давид Гофен 7:6, 6:4

Себастиан Корда - Иля Ивашка 6:4, 7:6

Дан Евънс - Кайл Едмънд 6:1, 6:2

Йошихито Нишиока - Дженсън Бруксби 6:4, 6:3.